Lydighetstrening på Grimseid.

Hver mandag fra kl. 1900 er det lydighetstrening på Grimseid. Her kan du få gode råd og nyttig veiledning, og etter ønske drive med egen, individuell eller fellestrening.

Alle medlemmer er velkommen. Alder på hunden fra ca. 5 mnd.

Dersom brukshund komiteen er til stede vil de i forkant legge ut treningen på Facebook.🙂

 

Norsk Schäferhund klub avdeling Bergen

 

Brukshundtrening i skogen.

 Hver onsdag fra kl. 1800 er det trening. Her kan du få hjelp til å drive med sporsøk, feltsøk og rundering. Vi trener på forskjellige steder i Bergensområdet. Det opplyses om kommende sted på Facebook.

Lurer du på hva dette går ut på? Du er velkommen til å møte opp med hunden din, så vil du få en innføring. Alder på hunden fra ca. 3 mnd. 🙂

Se også ukeplanen.🙂

STATUTTER FOR ÅRETS LP HUND I AVD. BERGEN

 

Avdelingens beste hund i  Lydighet tildeles den ekvipasjen som gjennom året har oppnådd høyest poeng i 3 tellende stevner. Min. deltakelse er 3 stevner.

 

Forutsetningen er at stevnene skal være terminfestede stevner i Norge, pluss NM/Nordisk og VM, i perioden 1.november – 31. oktober.

Eier og fører skal være medlem i NSCHK og kun starte for sin avdeling, unntatt er der hvor man representerer Norge. Hunden skal være en Schäferhund, registrert i NKK.

 

En forutsetning for utmerkelsen er at eier/fører opptrer i samsvar med retningslinjer gitt av NSCHK. Deltagelse i NM for Schäferhunder og for alle raser, Nordisk og VM gir 10 poeng ekstra. Plassering 1-3 i disse mesterskap, gir 20 poeng ekstra. Poengene legges til oppnådd totalsum for aktuelt stevne.

Eier/fører sender uoppfordret inn skjema til sitt avdelings styre som videresender søknaden til HBU senest 30 november hvert år. Hvis flere kandidater har lik poengsum, avgjører HBU hvem som mottar premien.

 

Poeng

Klasse og Premiering

10

1. premie 1. pl. i klasse 1, 2, 3 og Elite

9

1. premie 2. pl. i klasse 1, 2, 3 og Elite

8

1. premie 3 pl. ----> i kl. 1, 2, 3 og Elite

7

2. premie 1. pl. i klasse 1, 2, 3 og Elite

6

2. premie 2. pl. i klasse 1, 2, 3 og Elite

5

2. premie 3. pl.---->i kl. 1, 2, 3 og Elite

4

3. premie 1. pl. i klasse 1, 2, 3 og Elite

3

3. premie 2. pl. i klasse 1, 2, 3 og Elite

2

3. premie 3. pl.----> i kl. 1, 2, 3 og Elite

STATUTTER

STATUTTER FOR ÅRETS BRUKSHUND I AVD. BERGEN

 

Årets brukshund deles ut til den ekvipasjen som gjennom året har oppnådd høyest sammenlagt poengsum på 3 Beståtte prøver innen:

IPO. SL. SPH. R.RP. eller R.SP.

 

Kun offisielle prøver (terminfestede) teller med i beregningen, samt NM. Prøvene må være arrangert av NSCHK, eller samarbeidende klubb.

 

Hovedeier må være medlem av NSCHK avd. Bergen. Hunden skal være en Schäferhund, registrert i NKK.

 

Eier sender selv uoppfordret inn kopi av Stamtavle og skjema (kopi av RIK-startbok), hvor tellende prøver er merket av til styret i NSCHK avd. Bergen innen 1. november hvert år.

 

Dersom eierskifte i inneværende år har forekommet, må eier i avd. Bergen være påført Stamtavle/Eierbevis før de aktuelle innsendte resultatene gjøres gjeldende.

 

Om Stamtavle er inne til endring hos NKK, er eier selv ansvarlig for å levere bekreftelse fra NKK for dato når vedkommende ble eier av hunden og innen fristen.

Utregning:

SL og SPH ganges opp til 300p skala for å likestilles de andre prøvene i poeng.

 

SL 1 og 2Ganges poengsummen med 1

SL3Ganges poengsummen med 1.1

 

IPO/RSP/RRP1Ganges poengsummen med 1

IPO/RSP/RRP2Ganges poengsummen med 1,1

IPO/RSP/RRP3Ganges poengsummen med 1,2

 

SPH 1Ganges poengsummen med 1

SPH 2Ganges poengsummen med 1,1

 

Ved deltakelse i NM.

Nr. 1. Ganges poengsummen med 2.

Nr. 2, 3 osv.Ganges poengsummen med 1,5.