NSchK avd. Bergen i sammarbeid med NDK inviterer til figurantkurs og Testlederkurs

(MH, Funksjonsanalyse, og Karaktertest) 

Helgen 28-30 mai 2021.

 

•Fredag 28. Mai: 18:00 – 21:30

•Lørdag 29 .Mai: 09:00 – 17.00

•Søndag 30. Mai: 09:00 – 17:00

 

 

Kurset er åpent for alle interesserte, og du vil lære mye om mentalitet og testing av hund.

Ønsker du å bli figurant/testleder for Funksjonsanalyse/karaktertest/MH er kurset obligatorisk. En unik sjanse til å lære mye om hundens mentalitet og kroppsspråk.

Figurant er en offisiell utdannelse som autoriseres av NKK.

 

Instruktør: Helge Aasmul, Karen Vetaas og Bente Line Norveit

 

Trykk her for Påmelding

 Pris:

Kr. 800,- for Andre

Kr.  400,- (NSchK medlemmer og medlemmer i Norsk Dobermann Klub.  Kurs kan bli gitt gratis mot avtale med sin klubb, hvor man forplikter man seg til å være delaktig på 3 tester som figurerer på våre prøver).

PM med kontonr og informasjon sendes rett etter påmelding

 Spørsmål: Annabell Gullaksen : 40461714  Påmeldingsfrist før kursstart 28.05

.

 OBS! Ta med niste. Kaffe serveres på kurset.


Litt om MH

MH er en nyttig prøve/test som alle typer hunder kan delta på. Den gir en beskrivelse av hvordan hunden reagerer på en fastlagt prøvebane med 10 ulike momenter. Utfra beskrivelsen av hundens reaksjoner under de ulike momentene, kan man få en ide om hundens mentale sammensetning. Dette kan være nyttig for en vanlig hundeeier fordi man får en ide om hvordan hunden vil reagere i ulike situasjoner, og man får vite litt om hvilke egenskaper man skal forsterke og hvilke man vil dempe i sin hund.

For oppdrettere kan det være av stor interesse og få MH beskrevet sine avlsdyr, og avkom etter disse. Det er ikke slik at en hund enten har god eller dårlig mentalitet, mentaliteten er sammensatt å ved å teste hundene kan man avle for å få til den rasetypiske mentaliteten (passende nivå av tilgjengelighet, samarbeidslyst, lekelyst, nysgjerrighet, avreagering, jaktinstinkt, gripelyst, skuddfasthet etc.)

Når du skal delta på mentalbeskrivelse med din hund, er du pliktet til å sette deg inn i NKK’s regler for Mentalbeskrivelse hund. Disse finner du på NKK Regelverk:

Link til regelverk NKK